mam kilku znajomych co pracują/pracowali w maku i każdy wie doskonale, że frytura jest każdej nocy wymieniana. są to o tyle wiarygodne źródła, bo są na miejscu i to widzą. nie raz od nich słyszałem, że spodziewali się, że w mc na jednym tłuszczu smaży się przez tydzień albo dwa
mam kilku znajomych co pracują/pracowali w maku i każdy wie doskonale, że frytura jest każdej nocy wymieniana. są to o tyle wiarygodne źródła, bo są na miejscu i to widzą. nie raz od nich słyszałem, że spodziewali się, że w mc na jednym tłuszczu smaży się przez tydzień albo dwa
3 lata temu pracowałem w MC no i zdarzało sie max 2-3 dni że ten sam olej był. Ale i tak często zmieniali, wg norm firmowych tam chyba obowiązek jest żeby co 12 godzin zmieniać czy jakoś tak.
A sperme w szejkach to nie wiem kto wymyśla, nie da rady tego zrobic- przynajmniej w tym co ja pracowałem wszystko było na zbyt dużym widoku, jakby tam chociaż nacharchać to od razu by było widać.
Taa, szczególnie smażone na oleju któryś tam raz przepalanym...
taka sama bzdura jak sperma w szejkach
natomiast prawdą jest, bo firma sama się przyznaje, że do frytek używają mieszanki oleju roślinnego i tłuszczu zwierzęcego, wołowego bodajże. Dlatego są takie dobre.
Nazik, nie, mi to zwisa, są pyszne, najlepsze ze wszystkich frytek fastfoodowych. Napisałem dla świadomości Anety, bo pisała, że te frytki wcina.
Qkiz, no nie mów, nie ma lepszego schabowego jak ten cieniutko rozbity, obtoczony porządnie w bułce tartej i jajku, smażony na dobrze rozgrzanym smalcu.
schabowy z piersi kurczaka, na oleju to tak. w innych konfiguracjach nie.
SCHABOWY jest ze SCHABU. SCHAB jest ze ŚWINI. Nie istnieje coś takiego jak schabowy z kurczaka. Z kurczaka to sobie możesz pierś w panierce zrobić co najwyżej.
_________________ "Z każdym dniem mojego życia zwiększa się nieuchronnie liczba tych, którzy mogą mnie pocałować w dupę"
"Ktoś zapytał mnie: czym jest punk? Kopnąłem w śmietnik i powiedziałem: to jest punk. Wtedy on kopnął i spytał: to jest punk? Odpowiedziałem: nie, to jest trendy"
SCHABOWY jest ze SCHABU. SCHAB jest ze ŚWINI. Nie istnieje coś takiego jak schabowy z kurczaka. Z kurczaka to sobie możesz pierś w panierce zrobić co najwyżej.
kumpel pracował w chińskiej knajpie mówił że tam kaczka to cielęcina, królik to szynka i wiele innych jeszcze takich było.
A jeśli chodzi jeszcze o zarcie z maca to mi sie w chuj podobały jajka do kanapek- to był taki po prostu duży baton z którego sie odkrawa plasterki- zwróćcie uwage że każdy kawałek jajka jest identyczny
Do tej pory to jajko jest dla mnie zagadką z cyklu "jak oni to zrobili"
Taa, szczególnie smażone na oleju któryś tam raz przepalanym...
Taaa, a w innych budach z fast foodami zmieniają olej po każdym smażeniu.
Przynajmniej w macu są jakieś normy w tym temacie, w przeciwieństwie do tych wszystkich bud z fast foodami, gdzie o przydatności do spożycia decyduje "na węch" pani Jadzia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum